Hillehögsloppet

I söndags så gjorde jag så premiär för året avseende landsvägstävlandet. Jag körde ett klassiskt och utslagsgivande linjelopp i Landskrona, på gamla SM-banan; Hillehögsloppet. En varvbana på 10 km skulle avverkas 8 gånger. Banan har två svårigheter, en ganska jobbig backe och kantvinden. Banan är konstant utsatt för kantvind, något som vi har mycket av på den skånska guldkusten.

I söndags blåste det dock nästan ingeting, alltså var oddsen inte särskilt höga för en klungspurt. Dagen till ära var det ett jättestartfält i senioklungan, drygt 80 startande, kul! Det var dessutom första tävlingen för vårt seniorlag i klubben, vi var 10 stycken!

Jag satt enkelt med i klungan och var aktiv racet igenom, gick på så gott som alla utbrytningar och attackerade även en del. Jobbade så klart tillsammans med klubbkompisarna. Tyvärr så var det inga attacke eller utbrytningar som höll och när den sista och avgörande utbrytningen gick, så var jag inte helt med på noterna. Satt lite instängd då och ansträngd efter en attack och belv alltså kvar i klungan. Sedan ville ingen hjälpa till med att gå ikapp och vi orkade inte själva. Spurtade in i främre delen av klungan och slutade på en 21:a plats. Kul och bra träning, nästa gång ska vi köra mer taktiskt och bränna krut på en utbrytning då vi verkligen ger allt!

Igår måndag tränade jag intervaller och fartlek med Tim från klubben. Vi körde 2-minutare och attackerade hela tiden på varandra. Det var nästan så jobbigt att vi båda skrek rakt ut efter varje intervall. Totalt blev det 2,25 h för min del och det kändes rejält i benen, dag efter tävling.

Idag onsdag så sitter jag på tåget mot Västerås, lyx med X2000 första-klass! Vi ska på bal ikväll, tillsammans med massa andra gamla kompisar från Luleå. Ska bli skitkul med en kvälls återförening, frack och allt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: