Mjöbybiken, Sverigecup #1

Så var den avklarad, min premiär i Svenska XC-cupen (Kalas Cup). Det var Mjölbybiken, där vi körde 6 varv á 7 km, på en av Sveriges förmodligen tuffaste och mest tekniska banor. Jag visste att det skulle bli hårt, men jag hade verkligen förväntat mig mer av mig själv.

Jag gjorde en otroligt dålig start, var tredje sist in i skogen,  och därifrån gick det sedan bara sämre. Jag hade svårt att få in något riktigt flyt i skogen. Trots att jag cyklade så gott som överallt, kändes det som om det gick sakta och tungt. Varv två, tre och fyra gick det dock lite bättre och jag kände hur farten ökade. Plockade några placeringar och med två varv kvar så var jag helt plötsligt ifatt klubbkompisen Tim, det trodde jag inte. Skönt, då kan vi hjälpas åt, tänkte jag, då han också verkade ha det lite tungt.

Då visade han vad år av teknikträning medför. I ett av banans mer tekniska partier flöt han ifrån mig så enkelt och sedan kom jag aldrig ifatt igen. Så fort det var tungkört och lite mer enkelt tog jag in på honom och utför och på de tekniska bitarna körde han ifrån mig.

Tröttnade sedan på att jaga själv och tappade fart och motivation på sista varvet. Rullade i mål på plats 28 av 34 startande, oerhört besviken över min prestation.

Nu några dagar efteråt vet jag vad jag måste förbättra, samtidigt som jag inser att jag varken hade huvudet eller kroppen på topp. Fördelen med ett riktigt magplask är det gör mig förbannad och träningsmotiverad! I måndags började jag min första riktigt hårda träningsvecka sedan tävlingssäsongens start. Jag kör nu riktigt hårt med mycket fart, intervaller och distans. I nästa vecka släpper jag sedan av lite för att få kroppen i toppform till Långa Billingeracet söndagen 18/5. Där ska jag köra starkt!

We sweat blood (bonus till den som sätter artisten)!

Annons

2 Responses to Mjöbybiken, Sverigecup #1

  1. Niclas skriver:

    Mjölby är en bana jag förmodligen aldrig kommer att köra p.g.a. allt stök & bök 🙂 Men tävlingarna i Borlänge & Södertälje kommer du garanterat att gilla. Snabba & fina banor. Träna på så syns vi till Billingeracet.

  2. Maria skriver:

    Jag vet!!! Men jag har trots allt lite inside info så jag ger de andra en chans först…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: