Finnmarksturen

Favorittävling – hattävling. 112 km skog och grus. Långt, hårt, backigt och en grymt fin bana. Sveriges äldsta, och enligt mig, bästa, MTB-långlopp.

Starten gick bra och jag satt med i täten utan några problem. Det kändes tom lusigt i början. Vi var väl en tätgrupp på ca 15 pers. In på de första lite svårare stigarna så höjs sedan tempot och klungan blir direkt ganska utdragen, då vi är många som får slita för att hänga med. Efter ca 3-4 mil så är vi en grupp på ca 5 pers som kör och framför oss var de 9 st fick vi höra.

Tyvärr så var tempot lite lågt, det var jag och Lars Bleckur som fick göra det mesta av jobbet. Någon åkte av, någon tillkom. Efter ytterligare någon mil så attackerar Bleckur och jag orkar tyvärr inte gå med. Trist, för han blev till slut 8:a…

Resten av loppet så är vi 4 st som samarbetar men jag får dra väldigt mycket för att hålla tempot högt, orkar tyvärr inte gå iväg ensam. Uppför sista riktiga backen, Krabo, så börjar mina lår krampa och jag orkar inte följa mina kompanjoner. Kör sista biten ensam i mål och blir till sist 13:e man.

Helt ok placering men jag hade så klart hoppats på mer. Fast det ska till lite mer för att slå de cyklister som jag har framför mig. Snabb bana gjorde att jag i alla fall fick en ny rekordtid för mig; 4:09.

Resultat här.

Nu börjar säsongen gå mot sitt slut, men det ska avslutas starkt! Nästa helg är det Svanesund 3 dagars.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: