Svanesund 3-dagars

Första gången som jag kör Svanesunds fina etapplopp. Ett mycket fint arrangemang som dessutom fick kanonväder. Etapplopp är riktigt kul då det inte bara blir cykel, utan även mycket socialt samkväm.

Fredag kväll och prolog. 1,1 km uppför en relativt brant backe i ett bostadsområde. På papperet min grej, brant backe. Dock inte i en prolog. Jag kan inte ta i tillräckligt hårt, eller så är jag bara bekväm. Blev typ 65 av 90 startande.

Lördag morgon var det dags för GP-lopp, alltid lika kul! Tyvärr inte den här gången då jag var med om min första rejäla vurpa på LVG. Vet inte vad som hände men plötsligt, på banans snabbaste parti, så ramlar cyklisterna framför mig och jag hinner bara tänka, detta kommer att göra ont! En fet vurpa och jag skrapade knän, höft, armbåge och rygg rejält. Hjämen kasseras och cykeln behövde en del kärlek. Med vila och mat så kunde jag ändå starta på kvällens tempolopp. Det gick dessutom ganska bra. 20 km på 28:30 på en helt vanlig linjehoj, inte ens pinnar. Förmodligen snabbast utan tempohoj, vilket känns kul. Måste kanske ha en sådan nästa år?

På söndagen så skulle sedan allt avgöras med ett linjelopp på 16 mil. Varvet mätte 18 km och skulle köras 9 ggr. En rejäl backe, ganska smala kurviga vägar och en del sidvind. Ett riktigt roligt varv även om det var lite mycket trafik. Jag hade inga som helst problem med att sitta med i klungan och tog dessutom en del attacker för att hålla ihop klungan så att Paul kunde förbättra sin placering i totalen. Kändes kanon. På de två sista varven var både jag och Paul ganska aktiva för att dra ut det som var kvar av klungan. Platta spurter är ännu inte min grej så jag rullade in på 30:e plats av drygt 60 fullföljande. Trött och nöjd.

Igår vilade jag då kroppen var rejält sargad av kraschen. Känns som om det kom nu i efterhand då jag slappnade av. Idag har jag sedan kört ett hårt löppass på terrängtävlingsbanan i St Hans backar. Levererade riktigt bra tider trots en öm kropp så höstformen är kvar. Nu ska bara LVG- säsongen avslutas med GM i Åstorp.

Sedan är det dags för ett av säsongens stora mål. SM Marathon MTB i Hässleholm. Snapphaneturen är Sveriges stigrikaste långlopp och jag kan efter flera provkörningar i år konstatera att banan är helt perfekt prepererad med några nya partier. Kommer blir grymt kul och jobbigt.

Anmäl er och upplev ett riktigt långlopp!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: