Nästa säsong tack!

Nu är alltså Mtb-säsongen 2007 över. Det känns både tråkigt och skönt. Skönt att slippa flänga Sverige runt varje helg på tävling och istället ha lite tid över för familj och vänner. Tråkigt, eftersom detär roligt att tävla, träffa folk och se nya städer/banor/skogar. Dessutom var min form, som vanligt på hösten, hög nu när många andra är slitna.

Säsongen avslutades med en dubbelhelg, 29 och 30 september, i Kristianstad respektive Ängelholm. Tävlingar anordnade av Kristianstad MTB och Åstorps CK. Alltså hemmatävlingar. Jag blev 7:a i båda loppen och är nöjd. Flera bra elitåkare var där då det var säsongens sista helg för många. Slutade totalt 3:a i Syd Mtb-cupen, Suunto Syd MTB Cup som den heter.

astorp.jpg

Dålig bild på ett bra lopp.

Nu tar vinterträningen vid för min del. Kör på ett par veckor för att vänja kroppen vid hård belastning, sen tar jag en eller två veckors vila för att ladda inför en tung vinter.

Började i helgen, körde ett tungt multipass som start inför kommande multisport-tävlingar. På lördagen så körde jag årets sista tävlings-träning med klubben, cyklade distans dit och hem. Gick sen upp 03.30 på söndag morgon för mitt multipass. Först 3 h löpning och snabb gång, följt av 2 h MTB, som sen avslutades med 1,5 h inlines med stavar. Ett tungt pass med litet energiintag, som dessutom började i mörker.

Jag är omsorgsfull med vilka jag berättar detta för, för efteråt brukar ingen tro att jag är normal. Faktum är att jag gillar sådana pass. Det passar mig att kombinera ett fysiskt tungt pass med psykiska utmaningar som mörker, trötthet och fettförbränning. Att springa i tre timmar är jobbigt, men ca 1/3 av detta är snabb gång, något som är lite klurigt och kräver träning inför multisporttävlingarna. Inlines är också jobbigare än man kan tro, med stavar blir det som skate-skidor, man använder hela kroppen och har hög puls. Dock är det grymt kul för det går riktigt snabbt!

Behöver jag säga att jag var trött söndag kväll…

Annars är det en normal vecka på jobbet, som blandas med hård löpning, tempoträning och gympass. I helgen är det Uppsala som gäller. Multisport-tävling och 30-årsfest. Om jag hittar någon att tävla med, alla de ”ordinarie” hade andra planer, dålig stil… 🙂

Nu ska jag till frisören. I klädkoden kavaj på lördag ingår säkert att inte se ut som en Beatles i håret. Ok, jag överdrev, men det börjar bli mycket, tjockt och krulligt och som cyklist måste man ju vara emot överdriven (kropps)behåring.

Annons

2 Responses to Nästa säsong tack!

  1. ola skriver:

    om du kör lika rakat på huvet som ett par bra cykelben så spelar det nog ingen roll hur snygg kavajen är 😉
    Crosspremiären idag visade att jag inte var bättre än 29a, vilken tur man inte tar så hårt på den. Banan i Norberg var skitbra iaf, synd att du missade den.

  2. Patrik Paulsson skriver:

    Nja, så jag tänkte, så jag valde en gyllene medelväg, fortfarande lite kalufs att kamma.. 🙂

    Crosspremiären såg jobbigt ut, velat vara där, men vi syns i Åstorp/Lund väl? Själv har vinterträningen startat bra, det är fortfarande kul med trainer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: