Final Dust Cup, Urban Dust

Idag var jag, Paul och Tim och körde säsongsfinalen i Dust Cup, det var ett Urban Race, alltså i stadsmiljö. Banan gick på Carlsbergs bryggeriområde i centrala Köpenhman. Nästan uteslutande på asfalt, med uppbyggda hopp, kullersten, lastkajar, olika “miljö-hinder” och sjukt många svängar! Varvet var 4,5 km långt med konstanta igångdrag och högfartskurvor. Riktigt grymt rolig bana och jobbig!

Paul och Tim körde flygande start och var i tätgruppen två varv. Själv slog jag till med säsongens sämsta start och hamnade långt ner. Fick dock upp farten ordentligt och kom ikapp Tims grupp. Drog sedan isär den, körde ikapp några andra och slutade till sist på 10:e plats. Paul gjorde ett grymt lopp, där han inte hängde med de allra snabbaste, men blev till slut 8:a, Tim blev trött av sin grymt offensiva start och tappade en del på slutet. Blev till slut 22:a.

Vi var alla nöjda och det var nog säsongens både roligaste och jobbigaste/intensivaste MTB-race.

Synd bara att vi inte vann något på utlottningen efteråt. Där lottades det bl.a. ut resepresentkort till Lanzarote och en värsting MTB-ram i kolfiber. Lite värre priser än vad man får i Sverige, men de har kanske ett förbund som klarar av att marknadsföra sin idrott, till skillnad från i Sverige? En deltävling i Svenska cupen genererar väl dessutom max 4-500 kr till vinnaren?

Nästa år kommer mitt tävlande på MTB, förutom SM, förmodligen bara att ske i Danmark. Där finns det stort intresse, stora startfält, maxat motstånd, cykelglädje och enkelhet. SCF, gör ett studiebesök!!

Imorgon är det SM Marathon MTB. Den tävling som borde vara ett av säsongens huvudmål för landets MTB-cyklister. I Elit består startfältet av den hisnande mängden av 22 cyklister….

Gonatt!

Annons

3 Responses to Final Dust Cup, Urban Dust

 1. Katarina skriver:

  Såg dig skymta förbi igår men fick aldrig möjlighet att säga hej. Och när jag kom tillbaka till bilen så körde ni hem 😦

  Vi pratar också fram och tillbaka om att framförallt köra de danska tävlingarna nästa säsong. Vi får se hur det blir.

  Ha det bra, hoppas vi kan ses och köra en runda ihop i skogen under hösten!

  //katarina

 2. Katarina skriver:

  …apropå premier. Förra året fick jag en hel cykel för min tredjeplats i Merida MTB. Hejja Danmark!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: