Sol och värme!

Träningslägret på Mallorca är nära och det är precis vad jag behöver! I helgen så var Ola Hellström nere för fysisk och social träning och vi hade sedan långt tillbaka sagt att vi skulle köra racer, då våren borde vara längre kommen i Skåne.

Det var den visserligen då snön ligger i Örebro, men det fanns problem. Dels att min nya racer är någonstans på en lastbil, dels att det blåste storm och haglade, allt för att välkomna Ola. Vi fick i vilket fall till en bra träningshelg, mest på MTB.

Fredag kväll körde vi först 1,10 löpning ganska lugnt och fint där vi provade ett varv på St Hans Extreme. Inte så blött som jag trodde och Ola fick se någon skånsk backe. Efter det god mat och lite vin.

På lördagen var vi förberedda på dåligt väder så tävling kändes bättre än distans. Avslutning i CK C4 Crosscup blev perfekt. 45 min + 1 varv i full fart. Skönt med urblåsta lungor och ben i storm och regn. Dessutom fick jag spurtslå Ola, alltid viktigt. Att jag hade cross och han MTB är oviktigt. PÅ kvällen blev det åter god mat och sedan Avatar på bio. Positiv överraskning! En film som jag trodde bara hade effekter hade även en bra story och det kom nästan en tår…

Söndagen blev det distanspass på MTB. Blev ett fint pass på 4 h där jag kände mig helt ok,skönt! Jag var lite starkare i början, men sen gjorde jag misstaget att låta Ola väcka benen på lite fina stigar och efter det så vaknade han och var stark. 🙂 Tyvärr så fick jag aldrig visa Ola våra finaste stigar och backar, det är fortfarande lite för blött för det ska bli kul. Får bli nästa gång.

Nu väntar bara ett sista pass innan jag sitter på planet till Mallorca torsdag morgon. Ser verkligen fram emot det, för nu börjar min cykelform smyga igång känner jag.

OM någon fortfarande undrar, så här en månad senare, så var Vasaloppet kass för min del. Åkte på 6.20, 35 min över mål, och hade en kass dag. Kände mig slut vid varje kontroll och fick stanna 2-3 min vid varje för att få i mig energi till nästa. Svettades som en idiot uppför startbacken trots 10-12 minusgrader, så något var fel. Om det var dagsformen, eller något mer vet jag inte, men det har jag nu lagt bakom mig för länge sedan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: