Götalandsmästerskapen, Tempo och XC

Lördag, Tempo

Ingen favoritgren, är för dålig på att pressa mig till max ensam. I alla fall i skogen. Ville ändå göra ett bra resultat då det nästan är hemmaplan och de få som var på plats bjöd upp till bra motstånd. Paul Wirenstedt var nog förhandsfavorit, vilket han levde han upp till och vann relativt enkelt. Tvåa var duktiga förstaårs-senioren Martin Filipsson och trea blev alltid starka Stefan Carlsson. Fyra Andreas Olsson Åstorp och sedan kom jag, näst sist.

Vad hände då? Jag kraschade så klart. Det har man inte tid till på tempo. Säsongens första stora krasch som jag faktiskt fick ont av. Precis innan en bro så bara försvann framhjulet, hann aldrig reagera. Slog magen i styret och tappade luften. Lite surt då jag faktiskt körde bra innan dess. Fick tid mot Christian Betilsson som vann junior. Jag körde jämt med honom, så en pallplats hade jag orkat med.

När jag väl hämtat mig och vridet rätt styret så kom Stefan. Hängde på honom och körde åter ifrån honom i skogen. Ute på grusvägen så orkade jag dock inte följa honom. På sista skogspartiet så lossnar styret mer och mer och jag kör sista 2 km med styret vridet nästan 45 grader, inte optimalt.  Nya tag.

Söndag XC

7 varv á 6,3 km med 160 hm per varv. Fin bana där fysiken var betydligt mer utmanad än tekniken. Jag visste att starten skulle bli helt avgörande för min del. Är den mest uthålliga i startfältet, men brukar ha problem med den höga farten under de första varven.
 
Kom iväg bra i starten tillsammans med blivande vinnaren Martin Filipsson samt Paul W, Benny S, Krisse och Stefan C. Jag och Martin körde hårt från start och vår grupp fick direkt en lucka. Kändes kanon i kroppen och jag kunde för ovanlighetens skull sitta med i startfarten.
 
Första gången uppför banans enda riktiga backe, en relativt brant backe med en del lösa stenar, fick jag dock problem. Benny låg framför mig och fick ett litet stopp och då körde jag in i hans hjul och fick stopp. Tvingades hoppa av och springa, men tappade tyvärr tätklungan där. Försökte köra ikapp med stumma löp-ben, men kom aldrig tillräckligt nära. Tappade mycket tid på de två-tre första varven då det var riktigt jobbigt att köra ensam och försöka gå ikapp.
 
På fjärde varvet fick jag dock syn på Benny och Krisse och gick ikapp dem ganska lätt. Gick direkt ifrån Benny, men Krisse hängde på. Vi följdes åt tills varvning efter femte varvet, då hans lopp i juniorklassen var slut.
 
Körde resterande två varv i så högt tempo jag orkade, men närmade tyvärr inte mig Stefan på 3:e-platsen. Gick i mål på den försmädliga 4:e-platsen, besviken. Det är frustrerande att köra ensam två minuter bakom pallen, i samma fart. De minuterna jag tappar, försvinner som sagt under de första varven. Idag kändes det bättre än normalt i starten, men stoppet i första backen gjorde att jag aldrig fick chansen att utmana grabbarna framför. Nästa gång!
 
Härnäst väntar en av favoriterna, Finnmarksturen. Hur kör ni inför den, hård träning eller vila? Jag kommer köra hårda, korta pass den här veckan.

Annons

2 Responses to Götalandsmästerskapen, Tempo och XC

  1. Katarina skriver:

    Kom igen nu. GM är gammal skåpmat 🙂
    Racerapport, racerapport, racerapport!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: