Galna cyklande danskar

I onsdags var jag åter på Dust Cup, vardags-tävlingsserien i Danmark. 5:e deltävlingen gick i en superfin skog utanför Roskilde. Banan var ca 7 km lång och var bitvis rejält stökig med rötter och sten. Banan var 95 % stig, två enstaka grusvägar och 150 hm per varv. Tydligen passerades Danmarks högsta punkt… 🙂  I Dust Cup kör man 80 min, då måste man ha gått ut på sista varvet. Vi i topp 30 hann med fyra varv.

Det var drygt 600 startande. Jag säger igen, 600, en onsdag! Det är som ett normalt svenskt långlopp, fast de planeras typ ett år i förväg. Vi borde verkligen fundera över vad vi gör för fel i Sverige. Danmark är på en annan planet när det gäller enkel cykelglädje.

Första gången man startar köper man ett chip för 150 kr. Då kan man antingen anmäla sig för alla sju deltävlingar för 800 kr, eller betala 150 kr per gång. All anmälan sker över nätet. Det är bara att dyka upp och ställa sig på startlinjen. I ett av sju (!) startled. När ska SCF fatta att vi behöver chip. Ett licensbundet chip som man köper själv. Slipper nummerlappar. Då är investeringen för tidtagningssystem osv snabbt betald. Det är 2009 nu…

Tävlingen då? Ja, det kändes att jag kört typ två MTB-pass sedan SM. Första varvet träffade jag nog det mesta i skogen i mina försök att köra fort. Funderade om det var fel på dämpning eller lufttryck, eftersom det slog så dj-vulskt. Fick på en bra start, topp tio. Benny S passerade och jag hängde på. Tappade honom tyvärr ganska snabbt när det värsta stöket började. Sedan kom Tim och jag hängde på honom. Höll inte heller så länge tyvärr, miss av mig kombinerad med grym Tim. Den här banan var som gjord för Benny och Tim, dock inte för mig. Mycket stök och bröt, samt för lite backar.

Resten av racet låg jag mycket ensam i ett vakuum, då blir jag tyvärr lite bekväm. Sista varvet kom jag ifatt en kille och vi hjälptes åt tills han släppte mig i en backe. Gick i mål som 19:e man, 1,5 min bak Tim på 17:e och 2 min bak Benny på 12:e plats. Så det var tätt.

Grymt kul var det i alla fall och riktigt bra, jobbig träning! Ca 1h över 90 % visade klockan. Sjukt egentligen att man orkar det. XC är nog det jobbigaste man kan göra på cykel. Varje gång man tränar LVG för att tävla MTB så inser man att LVG är tramsigt. Det är ju inte jobbigt!

I helgen ska jag tävla just tramsigt. En LVG-helg i Smålands mörka skogar väntar. Ikväll High Chaparall Elit GP i Värnamo, lördag Södra Hestra Sparbank GP och på söndag Västboloppet. Det ska bli fett!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: