Senaste 3 veckorna

Jag glömde ju att lämna Out-of Office meddelande, men jag har i alla fall haft semester. I Dalarna, Åre och slutligen lite i Lund, allt med underbart sällskap. Kort sammanfattning:

Mörksuggejakten 12 juli

Blev 22:a. Inget vidare. Satsade hårt i början uppför Vidablick, ville verkligen vara med en bra grupp utför för att få hjälp resten av loppet. Lyckades med det, men fick också betala det pris som hög fart kräver. Riktigt trött på mitten, piggnade sen till lite, men för sent. Det är dock så här jag kommer att köra nu, måste det för att kunna ta nästa steg.

XC-SM

Tempo, 22:a av drygt 40

Torsdagen var första tävlingsdagen. Gjorde, som vanligt när det är tempo, en kass insats. Vet inte om det är motivation eller helt enkelt för låg startfart, men det går för sakta. Riktigt kul utslagsgivande bana dock, som gav försmak inför XC-loppet.

Under fredagen provkördes banan, det hejades på veteranerna, samt tog det allmänt lugnt.

XC, 17:e av drygt 40

På lördagen var det så dags för höjdpunkten, XC-loppet. Bancykelklubben hade fått till en riktigt tuff bana med 250 hm per varv. De utnyttjade verkligen terrängen runt Lugnet och banan kändes internationell, tuff både uppför och utför. Kanske den roligaste XC-bana jag kört.

Varför gjorde jag då min sämsta start på länge? Hamnade bak Jens Westergren som inte fick i pedalen och vips så var jag typ sist. Bara att börja jobba mig uppåt. Efter ett varv började jag hamna i mitten och det var bara att jobbapå . Visste att flera skulle bli trötta långt före mig och att banan skulle ta ut sin rätt. Passerade Paul med ett varv kvar och jag kände mig stark. Rullade i mål ganska nöjd på min 17:e plats. Lyckades med målsättningarna; bästa skåning och topp 20 på mitt första XC-SM.

Senior-staffeterna

Sista dagen och sista tävlingarna. Vi hade på papperet ett jämt och ganska bra lag. Våra två starka juniorer och sen antingen jag eller Tim. Vi var väldigt kluvna över vem av oss som skulle köra. Ska vi dra lott? På morgonen så var dock Tim väldigt laddad och ville gärna, så det blev han.

De gjorde en grym insats alla tre och körde hem ett brons! Faktiskt klubbens första SM-medalj på ett seniormästerskap, så riktigt stort! I efterhand så hade det så klart varit roligt att vara med, men Tim gjorde ett grymt lopp och är värd det.

Övrig semester

Efter Mörksuggejakten så bodde vi kvar hos kompisar i Rättvik och bara hade det bra i solen. Cyklade banan igen på tisdagen och då var den betydligt torrare. Åkte till Falun på onsdagen.

Efter seniorstafetten på söndagen så åkte vi direkt mot Åre och Marias föräldrar där. Blev drygt 1,5 v med fjällvandring, fiske, löpträning, god mat, vin och framför allt downhill! Hyrde en riktig cykel och jäklar vad kul det var. De monstrena till cyklar sväljer ju det mesta så det var bara att sikta nedåt och sedan köra/hoppa riktigt fort! Fast om man som elitcyklist inom LVG/XC vill hålla sig hel under säsongen så ska man kaske göra något annat. Hornen växte nämligen ut fort!

Kom hem till Lund i torsdags och har under helgen hunnit bada och sola, samt träna igång cykelmusklerna igen efter mycket löpning.  Jag kan bara säga att hård backintervallträning i löpskorna höjer verkligen min prestation på cykel. Satte ny rekordtider i backar på i lördags och söndags! Kan helt enkelt gå på hårdare med mindre mängd syra, fint som snus!

Idag var det så (äntligen?) tillbaka till jobbet, vardagen och rutinerna. Skönt på ett konstigt sätt. Framöver väntar först lite LVG-lopp och sedan en hel del MTB.

Annons

3 Responses to Senaste 3 veckorna

 1. Katarina skriver:

  Jag har nästan bara kört Vo2 max i löpskor hela vintern och det gör mycket för min cykelform. Släppte dessa alldeles för tidigt vilket inte var bra för formen. Men man lär sig:)

  Nu börjar vi rulla igång så smått igen efter TA. Vi är hela, cyklarna är hela så det ska bli kul med de tävlingar som är kvar i höst.

  Vi ses!

  /Katarina

 2. Patrik Paulsson skriver:

  Japp, jag försöker hålla igång löpningen året runt. Men nu efter ”blocket” i Åre funderar jag på att lägga in sådana block regelbundet under säsongen.

  Imponerad av er på TransAlp, måste varit kul!

  Vi ses kanske i Hjärsås på söndag.

 3. Katarina skriver:

  Säg det till Kasper, han pikar mig för att jag vägrar ställa löpskorna under säsongen…

  Jepp, vi ses ev på söndag. Vi cyklar dit:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: