Atea Nordic 24h

Helgen som gick var säsongens tävlingshöjdpunkt, rent socialt. Inte på något sätt viktig resultatmässigt, men desto viktigare för glädjen i min cykling. Att köra 24 h i lag är verkligen skitkul. Upplägget är stafett så när man inte cyklar själv så sitter man och äter och är så social man orkar, med resten av laget och vår suveräna servicepersonal!

Vi bestämde oss redan i vintras för att köra, med en målsättning på topp tio. Sist vi deltog var 2007, det löjligt leriga året. Laget var lite oklart, men det löser sig sa vi. Diverse återbud gjorde dock att vi hade problem fram tom i onsdags, lite nervöst med andra ord. Till sist blev laget jag, tränar-Micke, Christian Månsson och min sambo Maria. Alltså mixlag istället för rent herrlag, men fortfarande i samma klass och med samma målsättning. V i insåg dock att nu skulle topp tio kunna klassas som en bedrift.

Starten gick 12:00 i lördags och jag körde den förlängda startsträckan på 19 km. Gjorde ett bra varv där jag höll igen lite, men vi växlade på 8:e plats! Visste att några framför oss skulle vi ta senare. Det normala varvet, utan startloop, mätte 15 km, på en intensiv och backig XC-bana. Väldigt rolig var den!

Som alla vet så regnade det lite grand i Skåne och Danmark torsdag och fredag, någon sa att det var mera än hela junis normala nederbördsmängd. När vi startade sken dock solen från en blå himmel, men skogen var självklart mättat blöt och lerig.

Efterhand som varven gick så bildades det dock spår i leran som bara blev mer och mer hårda och banan blev därför snabbare efter hand. Varven flöt på och jag och Christian körde dubbla varv, medans Micke och Maria körde enkla. Alla körde på fina tider. Tyvärr var jag på lördag kväll 4 sek från att ta mig in på topplistan för snabbaste varv, surt!

Natten gick och fram på morgonen började alla bli trötta, så nu gick även jag och Christian ner på enkla varv, för att inte tappa fart. Vi hade under kvällen varit nere på 20:e plats och vänt, men låg nu på 11:e! Mycket bra. Tight både uppåt och nedåt.

Patrik_sjön

Så här sne är man efter 20 h tävlande, inte vacker. Ser ju f-n fet ut! Bild från Nordic 24.dk.

Vi fullföljde racet på ett bra sätt, men tappade tyvärr 11:e platsen på sista varvet. Vi kunde gått ut på ett sista varv 11:57, men var inte motiverade till det för en 11:e plats. Hade det varit en mer avgörande plats hade vi självklart kört, men vi var nöjda med vår placering oavsett. Vi hade framför allt haft riktigt kul!

Slutresultaten blev alltså en total 12:e plats, av 175 lag! Dessutom var vi överlägset bästa mixlag.

För min egen del är jag också mycket nöjd. Körde hela tiden på lagets snabbaste varvtider och tappade endast några minuter på natten, innan jag vant mig vid pannlampan. Kroppen känns bra, även om den nu efteråt är lite seg.

Har bortsett från stretching, vilat måndag och tisdag. Ikväll ska jag skaka liv i benen på träningstävling. Hässleholms CK anordnar på årets GM-bana för XC, i Hovdala.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: