En verklighetens magspark!

Ja, så mycket slaktande av min förra tid från Öppet Spår blev det ju inte. Åkte på 6h 11min, jämfört med 6h 4min i fjol. Nu var det iof sig så att det snöade mer eller mindre hela vägen och bara ett spår med OK glid. Så fort jag skulle åka om så stannade jag.  Kontentan blev att jag halvvägs var mycket trött, då man i vanligt ordning måste åka om MÅNGA första halvan. Efter det var det bara att ösa på mot mål.

Grymt besviken på tiden i mål, kan så mycket bättre. Nu i efterhand så är jag dock nöjd, med tanke på förutsättningarna. Jag hade inte åkt i närheten av den tiden i fjol med likartade förhållanden. Stannade kvar i Sälen på tisdag och bara vilade och åt. Bilresa hem hela onsdagen innebar också vila.

I torsdags körde jag ett ganska hårt pass på testcykeln, lite för att testa. Intervaller om 10 min, kändes fint, även om benen klagade lite. Igår, fredag, så körde jag ett hårt löppass, 8 st maxintervaller á 2 min, på Kräksvallen. Trög i benen, men pigg i hjärtat.

Idag så skulle jag avrunda det hela med ett distanspass på 3,5 h. Då kom magsparken. Kände redan när jag stack iväg att benen inte riktigt samarbetade. Fast så kan det ju vara, om man lyssnar för mycket på hjärnans signaler. Efter 1,5 h började jag bli trött i armarna, jobbigt att hålla i styret, oroväckande. Så efter 2h 10min kom den, fetväggen! Nytt tidsrekord för mig!

Vinglade mig fram till en lokal ICA-butik, ignorerade de rosa elefanterna jag såg på parkeringen, och efter 2 delicatobollar så kunde jag ta mig hemåt. Sjukt jobbigt. Det blev 2 h 50 min, inte dryga 3 h. Jag hade ätit lite dåligt innan jag stack, men kroppen var nog också sliten.

Nu ska jag lyssna på kroppen och vila imorgon. Det blir en marathondag framför TV:n. Först Vasaloppet, sen VM femmilen. Bäst att ladda med sportdryck.

Annons

One Response to En verklighetens magspark!

 1. Cykelbloggar skriver:

  Hej Patrik,

  Om du vill så skulle det vara kul att länka till din blogg.
  Hör av dig om du tycker det är ok?

  Mvh
  Admin / Cykelbloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: