JFT – Multisporthelg

Det var kontentan av helgen – Just Fucking Train. Ett begrepp som både jag och min tränare använder sedan ganska långt tillbaka. Fler varianter av samma tankesätt: Du förlorar inte en tävling pga för dålig stretching eller analys – du förlorar den pga för lite träning.

Avfärd destination Stockholm fredag morgon kl. 06:00. Efter diverse mellanlandningar var vi på Karolinska institutet 14:30 och körde igång fystesterna tills ut på kvällen. Det gick väldigt bra. Precis det besked jag ville ha med lagom många veckor kvar av vintern. Jag slog helt enkelt mina gamla värden rejält, utan att egentligen känna mig i super-form.

Efter det åkte vidare mot Uppsala där vi åt en god, om än något sen, middag. Sedan packade och planerade vi för morgondagen samt snackade massa skit. Hann även med att leka en del med Henrik och Johannas 6 veckor gamla son, Hugo! I säng 0:15, som planerat.

Uppstigning 03:45, frukost bestående av en kopp nattsvart kaffe och en halv apelsin. 04:00 började jag och Micke dagen och framför oss väntade minst 10 h, fördelar på 5 block. Löpning, cykel, löpning, långfärdsskridskor och åter cykel.

Första passet var löpning med tunga ryggsäckar. De innehöll kläder, cykelskor med överdrag, längdpjäxor, långfärdsskridskor, pannlampa, batterier, chips, choklad. Helt enkelt dagens utrustning plus mat och dryck. Löpningen tog 1h 15 min, till centrala Uppsala där vi hämtade Henrik.

Byte till cyklarna. Cyklade 2h 15 min via grusvägar och skog fram till Fjällnora. Byte tillbaka till löpning med något lättare ryggsäckar. Löpning i 2 h på grusvägar, is, terräng och skog, så grymt kul.

Väl tillbaka i Fjällnora så väntade bytet till långfärdsskridskor. Då var klockan drygt 10:00 och vårt service-team (tjejerna) hade dykt upp. 1h 30 min långfärdsskridskor på sjöarna runt Fjällnora, bitvis skjutande på barnvagn med Hugo i. 🙂

Efter det var det dags för dagens sista sträcka, 2 h cykling tillbaka till Uppsala. Väl där var vi ganska trötta och väldigt nöja med dagen. Det blev nästan 11h sammanhängande träning, de enda pauserna var grenbytena med matintag. Vi höll högt tempo hela vägen utan att ta slut vilket är ett fint besked. Efteråt blev det en välförtjänt bastu och sedan våfflor med sylt. Kvällen avslutades med Thai-mat och ett glas rött, för antioxidanterna :-). Behöver jag säga att ögonen var väldigt tunga redan 21:30.

Dessa helger är så roliga, både träningsmässigt och socialt. När jag hänger med rutinerade multisportkillar på sådana här pass så vet jag att jag är på rätt väg, vilket känns väldigt skönt. Jag vågar dessutom påstå att jag var den starkare i helgen, jag drog väldigt mycket, både cykel och löpning.

Söndag blev vila och hemfärd, välbehövligt. Igår körde jag 1,5 h rullskidor, pulsen var lite seg och benen något stela, annars helt ok. Ikväll blir det löpintervaller.

Annons

2 Responses to JFT – Multisporthelg

 1. Daniel skriver:

  Starkt jobbat!! Hur hittar du motivation till att träna så mycket???

  Lycka till med träningen!

  Med vänliga hälsningar Daniel

 2. Patrik Paulsson skriver:

  Jag är en väldigt motiverad träningsmänniska. Så motiverad att jag glömt bort bloggen…

  Den främsta motiveringen är att man mår bra och hela tiden orkar flytta sina gränser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: