SM Marathon MTB

Årets sämsta race från min sida. Jag orkar inte ens vara bitter över att det kom på en av årets viktigaste tävlingar. Jag har dessutom redan gnällt tillräckligt över flytten av denna tävling och hur det påverkat min plan för säsongens sista formtopp.

Starten gick ut ur Varberg i ett rasande tempo, men ändå lägre än i fjol, tydligen. Jag satt med utan några problem trots bitvis hets på traktor, grus- och asfaltväg. Det kändes bra och jag var med där framme där jag ska vara. Sedan började skogen och med den de första backarna. Då började mitt slut. I första backen gick det ok, i andra slet jag och efter en klungvurpa så hängde jag på snöret.

Snöret gick av ganska snabbt. En vanlig dag hade jag orkat köra ikapp och jag hade orkat pressa dem andra i backarna. Idag kändes det redan från början i skogen att inget gick. Jag fick köra själv och passerade några trötta och passerades av flera pigga. Ungefär halvvägs var jag riktigt trött och mådde dåligt. Hade där funnits en depå så hade jag gått av, inget snack. Träningskompisen Martin Wennhov passerade mig i en backe så det rök om cykeln. Jag stod stilla.

Sedan kom Magnus Pettersen från Almby IK ikapp och jag lyckades kasta mig in på hans hjul och fick vila där ett tag, jag bad tom om lov. Tack Magnus! Då bestämde jag mig för att köra i mål. Med fyra mil kvar så började jag bli piggare och orkade hjälpa till med dragjobbet. Helt plötsligt var jag själv i en backe och tänkte; ah, jag kör. Kom i mål efter 04:05:44. 28:e plats i H Elit Bockstensturen och 20:e plats på SM. Inte vad jag hoppats på naturligtvis. Lars Bleckur däremot fick en välförtjänt och imponerande seger med dryga 2 min marginal, kul!

Så här ser man ut när det gör ont överallt.

Foto från Grahns

Idag (måndag) så har det som jag väntat på, till slut kommit. Halsontet, bihålorna, hostan, huvudvärken och febern. Maria hade det hela förra veckan så jag har ändå klarat mig länge. Nu ska jag bli ordentligt sjuk så det går över. Ska kanske provocera med ett hårt löppass imorgon?

Jag lider stort med Magnus Mattsson som fick en god medaljchans i H30 förstörd av ett alldeles för tidigt uppskuret däck. Jag vet hur arg/ledsen/besviken man blir.

När jag åter är frisk så ska jag bestämma vilka återstående tävlingar i år jag kör. Sista tävlingarna i Syd MTB, Vista, Nightmare Classic, SM i Duathlon?

Annons

2 Responses to SM Marathon MTB

  1. Voigt skriver:

    Ska du inte köra CX cupen som drar igång om ca 1 månad? Det är ju årets höjdpunkt 🙂

  2. Patrik Paulsson skriver:

    Nja, det blir nog ingen CX-cup för min del. Har ju ingen hoj och med tanke på att ingen tävling är söder om göteborg så… Hade jag haft en hoj så hade det förmodligen varit annorlunda. Trist, men så är det ibland.

    Det blir förmodligen en månads vila från cykeln, sedan nya vintertag och en hel del duathlon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: