Ont i hjärtat

Ja, tänk om man skulle få ont i hjärtat av trötthet, precis som man får i benen av träningsvärk? Det är ju faktiskt också en muskel, en muskel som jag tränar ofta.

Jag blir ganska trött när jag hör cyklister skylla på sina ben som dåliga, fula, trötta osv. Det är ju faktiskt hjärtat som styr kroppen och ska hinna med att transportera bort alla slaggprodukter. Alltså är det hjärtat som sätter gränsen och det man bör träna, hellre än gym och starka ben.

Idag borde jag haft ont i hjärtat. Den senaste veckans hårda och intensiva träning har gjort mig något sliten och idag kördes det sista cykelpasset på en dryg vecka. Passade på att öka motståndet till tidigare oprövade nivåer, så det bet bra både i hjärta och ben. Positivt att jag orkade genomföra passet på ny motståndsnivå med en tuff vecka bakom mig.

Inatt, om 2 h, sätter jag och Maria oss på nattåget mot Åre och ska vara där 10 dagar. Skönt att komma bort och koppla av. Det kommer bli hård träning även där, men ingen cykel. I Åre finns det ju lite backar, så det ska utnyttjas, både i löpskorna och på längdskidorna.

Nu drar jag på semester. Som jag brukar säga, skönt för mig och skönt för er!

Annons

6 Responses to Ont i hjärtat

 1. Saga skriver:

  Jag har också tränat hjärtat idag. Den har länge skrikit efter att få köra hoj och idag har jag tränat den så hårt att träningsverk inte är en omöjlighet imorgon. Jag har nämligen tagit årets första tur 😀 Förståååår du vilken oändlig lycka det var? Det var som att komma hem igen. Som att sätta sig på SIN plats i soffan. Som om hojen var skapad för att för evigt vara mellan mina ben och att jag var född för att få sitta där. Helt fantastiskt!

 2. Patrik Paulsson skriver:

  WOW! Jag förstår precis din lycka!!!

  Jag brinner också inombords och vill köra nu, nu, nu. Tyvärr står min stålspringare hos mina föräldrar 10 mil bort och just nu finns det inte riktigt tid. Kanske i helgen… I så fall blir det kort! Det vill jag se från dig också!

 3. Saga skriver:

  Tyvärr har vädret här blivit till bajs igen. Snö och regn hela dagarna…. verkar inte som om våren vill komma NÅNSIN ju… 😦 Men kort får du se, såklart 🙂

 4. Crosscar skriver:

  Nääää benen är trötta när de inte kan transportera bort slaggprodukter, det har inget med hjärtat att göra utan dåligt tränade ben.
  Men du har rätt, benen tränar man inte i gymmet utan på cykeln. Helst genom förmycket distans. Det säger de gamla som vet 😉

  Trevligt att läsa din blogg förresten, den ligger i mitt länkarkiv nu 🙂

 5. Patrik Paulsson skriver:

  Nja, håller inte med helt om att det är benens fel, vi får väl se i sommar vem som hade rätt.. 🙂

  Din trevliga hemsida ligger nu även bland mina länkar!

 6. เว็บตรง ฝากถอน ไม่มี ขั้นต่ำ เบท 1 บาท ไม่ต้องโยกเงิน

  Ont i hjärtat | Patrik Paulsson – Cyklist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: