Motivationen är på topp!

Familj, kompisar och arbetskamrater frågar mig ganska ofta hur jag orkar, varför tränar du så mycket, vad är det som motiverar dig? Är man inte själv elitidrottare, eller har varit, så är det ofta svårt att förstå.

Svaret är egentligen ganska enkelt. För min del handlar det inte om att vara bäst i Sverige eller världen, då skulle jag slutat för länge sedan. Däremot skulle man kunna säga att det handlar om att ibland känna att man skulle kunna bli det. Den där känslan när formen är på topp, när allt stämmer, när du kan maxa uppför den där backen, på den där tävlingen, förbi den där konkurrenten och kanske skiner även solen?

Det är inte alltid roligt att ut och springa intervaller när det regnar som igår kväll. Distanspassen i snöblask eller minusgrader är inte heller alltid kul. Dock är det alltid lika skönt efteråt när man har tagit ut sig och framför allt så är det värt all mödan när tävlingarna sedan bara flyter på, i hög fart.

För det är just det jag som elitidrottare längtar efter, att tävla med bra form! Det är en drog som jag inte vill vara utan och då gäller det att hitta den där lilla extra motivationen som gör träningen rolig. Oftast är det inget problem, då jag mår som bäst när jag tränar. Livet går så mycket lättare när kroppen mår bra. Fast jag jobbar ändå löpande med min mentala styrka, det mår vi alla fint av.

Här har ni min utsikt från testcykeln.

p3100152.jpg

Håller jag på att tappa pulsen på en intervall så bara sneglar jag på min nya tävlingshoj, i bitar, och tänker på hur fort den ska rulla inom en månad. Då tar jag plötsligt i så benen gör lite extra ont, lite extra längre.

Vad motiverar er? Berätta nu!

Annons

7 Responses to Motivationen är på topp!

 1. John Sunesson skriver:

  Hej Patrik, kan bara hålla med dig, om det du skriver, har precis samma känsla själv:)
  Ska bli trevligt att börja köra lite med er andra i CKC4 framöver. Ska till Italien nu på lördag, för två veckors träningen, sedan hoppas jag kunna komma på något pass varje vecka. Kör hårt! /John (Karlshamn)

 2. Patrik Paulsson skriver:

  Hej John!

  vad kul att höra av dig! Har hört via omvägar att du också sliter på hårt,s er fram emot att få träna med dig nu framåt vårkanten.

  Ha det så fint i Italien, och cykla hårt, även för oss andra som måste vara i Sverige… 🙂

 3. John Sunesson skriver:

  Tack så mycket! Vi kanske syns ikväll, jag kommer ner för att hämta klubbkläderna, vill ju gärna ha med dem på resan. Så jag kan göra reklam för den nya klubben. /John

 4. Saga skriver:

  vad motiverar mig? det är väl många saker som hjälper till beroende på område, skolan, träning, fotografi, ja, du vet =) Men i grund och botten blir jag enormt motiverad av att prestera bättre än jag gjorde senast, vinna över mig själv typ.

 5. tina skriver:

  Va bra skrivet, det är ju precis det man istter å drömmer om när man sliter som mest i slutet av intervallen. Detta gör mig stark, detta gör mg stark är mitt mantra. Kepp up the good work, men du, glöm inte att pumpa däcken innan du ger dig ut 🙂

 6. Bergkvist skriver:

  Tjena Grabben!
  Nu är det inte långt borta kommer med helt ny sida inom kort. Jag skriver ju inte mycket om min träning finns inte mycket å säga om den. Jag tränar spontant planerar inte längre än en vecka i taget. Funkar bäst så för mig. Ser att du verkar köra på med mycket timmar jag ligger nog på hälfen av dina timmar. Blir kul å se om du har lite tryck i bena nu hoppas det, Du får väl komma till stan å mäta dig lite 🙂 Vi ses väl på kattegatt om inte annat. Jag å Jonas drar till Italien den 29 och stannar 2 veckor. Träna på och ha det bra vi ses 🙂

 7. Patrik Paulsson skriver:

  Kul med alla era kommentarer, fortsätt gärna med det!

  Dock är det lite, bara lite, jobbigt att läsa om alla fina cykelresor. Själv sitter man här i Lund på testcykeln med 1 dm snö utanför fönstret… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: