Styrkeintervaller

Igår körde jag styrkeintervaller på testcykeln, det är ordentligt jobbigt alltså. Jag mår bra av den här träningen då jag normalt cyklar med ganska hög kadens. Man ska ju träna det man är dålig på och tittar man på exempelvis nyblivna proffset Magnus Darvell, så verkar det gå fort även med låg kadens…

Blev dock lite fundersam över mina pulsnivåer. Har större möjligheter till att analysera nu när jag kör wattbaserat, kan följa min utveckling bättre. Jag körde 8 st 5 min långa styrkeintervaller, med 60 i kadens och fler watt ca 15 watt mer än de två senaste gångerna, ville bli trött. Trots detta så låg min puls kring tröskeln, först på de tre sista intervallerna kröp den upp över 90 %.

Jag blev helt enkelt osäker på hur hårda de ska vara. Naturligtvis inte lika hårda som exempelvis 4*4 eller 15*15, men ändå. Hur hårt kör ni andra på era styrkeintervaller? Någon som vågar avslöja lite siffror i dessa tider av hemlig träning? Mottages tacksamt!

I helgen och början av veckan läggs den sista handen till Vasaloppsformen. Imorgon distans löpning och rullskidor, på söndag distans cykel. På måndag är det bara en vecka till första loppet i Vasaloppsveckan. Jag ska köra Öppet spår måndagen 25 januari och sedan Vasaloppet söndagen 2 mars. Kommer alltså spendera hela vecka 9 i Sälen, vi har hyrt en fin stuga i Tandådalen. Det kommer bli en trevlig och avkopplande vecka med tävling i början och slutet!

Dessa lopp är för mig vinterns idrottsliga höjdpunkt och en klar motivationshöjare för övrig träning. Jag har stor tillit till alternativ träning, så länge säsongen låter sig vänta lite. Det funkar också som ett bra avstamp inför tävlingssäsongen. Efter två lopp med adrenalin har man garanterat åter väckt sitt (kraftiga) tävlingsberoende och kommer då, med glädje, åter bita i hårt på cyklarna för att jobba fram toppformen till säsongstart 19 april. Då ska jag vara snabb.

Här ser ni den sida jag ska visa er mest i sommar, alltså ryggen..

p2102206.jpg

Nu ska jag skruva lite cykel.

Annons

One Response to Styrkeintervaller

  1. Lunkan skriver:

    Du får automatisk lite lägre puls på samma watt med 60 kadens jämfört med tex 100. Detta pga lägre syreupptag på 60k. Hur hårt? Jag kör inte 8×5 min styrkeintervall så jag har inga vettiga siffror att komma med. På 4-5 eller 6 x4min kör jag ca 20% över tröskelwatt oavsett kadens (MLSS), som ligger mellan 300-360 Monarkwatt beroende på form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: