Vila och utvärdering

Det har sagts förr,  av många elitcyklister, men det tål att upprepas. För mycket vila är farligt. Genomlider just nu en ”Lätt vecka”, helt enligt min träningsplanering. Fascinerande är att den här veckans 10 h träning, jämfört mot förra veckans 15 h, gör att kroppen känns tung, seg och långsam. Konstigt? Ja, kanske. I vilket fall är det ju bra att superkompensera kroppen ibland, säger de som vet. Jag tror mer på mottot som min tränare/multisportkamrat lärt mig:

JFT – Just Fucking Train!

Vilade igår för att för ovanlighetens skull träna idag, fredag. Det är nu dags för två utvärderingspass, utformade av ovan nämnda tränare. Ett idag och ett på måndag, båda på tuffa Watt-nivåer. Sedan utvärderar han mig och hjälper mig med träningen för resten av vintern. Dessa pass kräver minst en dag vila emellan, så för att dessutom orka helgens distans vilade jag igår.

Tänkte jag ska inspirera lite med bra mat. Jag är inte jättemycket för kosttillskott och sånt, använder det mest när jag inte ”hinner” äta. Normalt sett satsar jag istället den tiden och pengarna på bra, funktionell mat.

dsc_3440.jpg

I förrgår blev det Ungstektta Laxkotletter, serverat med matvete och grönsallad. Brynte matvetet tillsammans med vitlök och lök. Salladen bestod av Spenat, Sharonfrukt, feta-ost, körsbärstomater, gurka, advokado, broccoli och pinjenötter. Matig och god!

Jag äter nuför tiden mer fisk och kyckling och mindre fläsk- och nötkött. Mer protein, högre andel nyttiga fetter och godare. Att minska på andelen animaliskt fett är dessutom klokt om man vill gå ner lite i vikt inför tävlingssäsongen, något som är populärt i cykel-Sverige. Jag själv har dock inte det problemet, är nöjd med min vikt utan jobbar istället med muskelfördelning och fettförbränning.

För att väga upp allt detta snack så var jag idag på McDonalds och åt lunch. Visserligen El Maco Chicken med Side Sallad, men ändå.. 🙂 Det är helt enkelt inte bra att vara för seriös med maten, jag anser att man kan äta vad man vill, i rimliga mängder, sen får man kanske träna därefter istället.

Ytterligare en bild, som visar vad jag just nu ser ganska många timmar om dagen, min datorskärm.

dsc_3416.jpg

Sitter mycket framför den just nu på jobbet. Skriver Projekt Briefer och allt möjligt. Det är mycket som ska avslutas innan jag byter tjänst i februari.

Bara några timmar kvar nu, sen är det helg. Dessutom är det lönehelg för de flesta. Gör nu inte av med allt i helgen. Nej förresten, usch vad det lät vuxet, gör av med allt idag! Det är ju fredag. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: