Nytt rekord

Under gårdagens distanspass satte jag nytt rekord i antal punkteringar på samma dag och hjul, fyra stycken. Jag var ute i 4 h och lyckades under den tiden få tre pys-punkteringar fram. Efter varje slangbyte så tog det någon mil innan framdäcket åter började svikta och kännas svampigt och det bara var att acceptera fakta, kul.

Den fjärde gången var alla(s) slangar slut så då stack övriga (otroligt att de väntat de andra gångerna) och jag tänkte ta mig hem genom att cykla en bit, stanna och pumpa, cykla en bit, stanna och pumpa osv. Efter tre kilometer och lika många pumpningar av slangen så sprack den vid ventilen. Då gav jag upp, inget val. Ringde min käre far som kom och hämtade mig vid kiosken i Rinkaby.

Jag förstod redan efter andra punkteringen att något var fel, eftersom luften läckte ut sakta och inte tömdes snabbt som när slangen punkteras. Anade att det var ventilerna som läckte och något i fälgen som orsakade detta. Ska byta fälgbandet och kolla efter vassa kanter, kanske läge för att ta fram filen och fulmeka! 🙂 

Bortsett från dessa övningar var passet bra. 4 h med lagom puls (bortsett från några kortare attacker och lagtempon) och underbart väder, sol och 4-5 plusgrader. Kändes snarare som april än januari. Det var lika härligt under löpdistansen på lördagen förmiddag och jag blev nästan solbränd under de två timmarna. På lördagskvällen var jag ute och körde rullskidor i 1,5 h och då regnade det lätt och började blåsa upp rejält. Tursamt nog så hade det regnat färdigt när jag gick upp kl. 08.00. Även blåsten hade lagt sig en del, även om det blåste på ganska friskt. Jag gillar att träna när det blåser, gärna lite härlig frisk sidvind. Det blir ganska jobbigt i längden och det är bra träning för klungkörning och teknik i att hantera cykeln. Titta på danskarna, de cyklar i halv storm på öppna åkrar hela tiden, det gör dem till grymma cyklister!

Nu är det ny vecka och den ska invigas med fina intervaller på trainern ikväll. Fortsatt i veckan så blir det även en del gym, löpintervaller och mer trainer. Jobbet tuffar på med två deadlines som ska bli skönt och ett nystartat projekt som löper över minst ett år. Skönt att det finns arbete som väntar när man går upp på morgnarna.

Annons

3 Responses to Nytt rekord

 1. Andreas Olsson, ÅCK skriver:

  Tjenna Patrik!
  Du ser ju ut att sköta din träning. Snart är det vår och då ska de minsann gå fort 🙂

 2. Patrik Paulsson skriver:

  Tjena Andreas!

  Jadå, jag tycker jag sköter mig. Hur går det själv?

  Härligt att det snart är vår, jag gör mitt bästa för att det ska gå fort då! Hoppas bara att det blir lite till skidor och snö innan dess..

 3. Andreas Olsson, ÅCK skriver:

  Jodå det rullar på bra med träningen faktiskt! Jag håller mig till cykel och löparskorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: