Jobb(ig) – Vecka

Har nu lämnat den mest lärorika, men samtidigt också den jobbigaste, veckan på länge bakom mig. Det var snarare en period över 1,5 vecka, men vem är petig med definitioner?

Åkte till Karlstad med jobbet torsdagen 29/11. Där var det kundmöten och årspresentationer med Coop Värmland som gällde. Blev även god middag med nya kundbekantskaper, samt hockey, där Karlstad totalt förnedrade Brynäs. Flög hem på fredag eftermiddag där Maria väntade med Super-Mazdan, som jag hade packat klar redan onsdag kväll. Åkte direkt mot Kumla och Örebro och sov där. Lördag morgon åkte vi till Stockholm. Där genomförde jag ett träningsläger i multisport med multisportkompisen och tillika tränaren, Mikael Mattson, doktorand inom fysiologi på GIH.

Ett träningsläger i multisport är lite speciellt, men mycket bra ur såväl fysisk som psykisk synpunkt. Normalt tränar vi 3-4 h lördag, följt av ca 10 h söndag morgon med start vid 04.00. Av olika anledningar valde vi bort lördagen och fokuserade lördagen på god middag med vänner och körde sedan järnet på söndagen.

Vi började 04.00 med ett ganska hårt löppass på en dryg timme, magen då endast innehållandes kaffe. Därefter följde ca 4 h tung trekking i krävande terräng med tung ryggsäck, betydligt jobbigare än vad det låter. Det krävs speciell träning och teknik för att kunna gå fort! Sedan åkte vi ca 2 h rullskidor i högt tempo. Då hade rygg och ben börjat klaga lite så då var det fint att späka även resten av kroppen, längdskidor tar där kroppen är pigg! Rullskidpasset avslutades hemma hos Henrik, stark multisportare och kompis. Där bytte vi till cyklarna och körde drygt 3 h. Det var ganska fint med en utvilad person som kunde agera lok när vi var lite klena. Ett mycket bra pass som innehöll allt man kan önska. Natt, mörker, regn, soluppgång, skog, väta, asfalt, grus, is, vind och kolhydrater. För naturligtvis, efter 10 h träning, tränade vi också på vem som kunde äta flest våfflor!

Söndag kväll tillbaka till Kumla, lagom mosig och med en stor utmaning av tvätt av kläder och utrustning.

På måndag åkte jag till Loka Brunn utanför Grythyttan. Där var jag hela veckan och gick en helt suverän ledarskapsutbildning. UGL – Utveckling av Grupp och Ledare, som genomfördes av Consentio Ledarskap. Det var en helt suverän vecka med fokus på min och gruppens olika faser och utveckling. Jag kan verkligen rekommendera ALLA som har möjlighet, att gå en sådan här kurs.

Det behöver sjunka in lite, men jag är helt övertygad om att det kommer vara ett stort stöd för mig som ledare och gruppmedlem. Jag känner redan att det tydligt påverkat mig och att jag fått en avsevärt högre självinsikt om mig och mina ledarskapsstilar.

Däremot är jag idag ganska slut i kroppen. Det var långa dagar, 08-22 alla dagar, ovanpå det ”läxor” och eventuell träning. Teknikerna är utvecklade åt militären av forskare. Jag fick en kortare variant som befäl i lumpen, och det är ingen slump att f.d. officerare är så eftertraktade som ledare.

Nu ska jag snart sova, kommer berätta mer om detta igen. Imorgon blir det distans mtb  i Kilsbergen med Ola.

Yeah!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: