Tidernas sämsta…

Trots tidernas sämsta uppladdning inför en tävling, så gick det bra, åtminstone över förväntan. I helgen var det alltså cykelcrosstävling igen, närmare bestämt deltävling 7 av 9 i CX-cupen. Jag var laddad till tusen och hade sett fram emot den här tävlingen då det skulle bli min första tävling på en riktig cykelcross, t.o.m. första gången jag skulle sitta på en sådan överhuvudtaget. Dessutom var det samtidigt Svenska Cykeldagarna med stor mässa, och allt detta skulle äga rum på Elmia i Jönköping, helig HV71-mark, vilken helg!!

Tyvärr så blev veckan före, tidernas sämsta uppladdning. Väldigt mycket att göra på jobbet. Resor kombinerat med sena kvällar och allmän stress skulle pusslas ihop med en ”vanlig” träningsvecka. Resultatet blev en vecka där jag snittade fyra timmars sömn per natt och dessutom åkte det ned två glas vin på en kundträff tisdag kväll. Illa illa, det enda som saknades var en kortvarig sjukdom… 🙂

Med facit i hand så gick det trots allt bra. Eftersom det var min första CX-tävling i Elitklassen, så fick jag starta sist. Sist i ett fält på knappt 70 man blir det trångt när banan är smal och de första 500 m till stor del består av 90-180 graders svängar på gräs, grus och lera. Det var kö ut till första rakan. Väl där hade jag avancerat en del, precis undvikit en krasch och kunde fortsätta avancera. Hade vässat armbågarna rejält, men är fortfarande för snäll, lärdom!

Jobbade på loppet igenom tills jag blev avplockad för varvning efter 40 min. För er som inte var där låter det illa, men jag är trots det ganska nöjd. Ledartrion, Darvell, Westergren och Friberg körde ruskigt fort och jag tappade mycket första varvet, fick jobba mycket själv. Många blev avplockade före mig. Det var grymt kul och grymt bra fartträning, där kroppen berättade för mig att den visst fortfarande orkar i hög fart med hög puls, bra kvitto! Blev ännu mer laddad för hård vinterträning. Nu måste jag också köpa en cykelcross tills nästa höst.

Tack till Tina, som lånade ut sin cykelcross, och till hennes sambo Ola som fraktade den till Jönköping åt mig. Fint med snälla träningskompisar. I övrigt var mässan kul, många utställare, men tyvärr saknades några intressanta leverantörer. MYCKET carbon, som kräver mycket pengar. Tur att det mesta av nästa års utrustning är klar, annars kunde man fått mycket och dyr inspiration.

Nu är säsongen 2007 definitivt slut. Helgen första advent körs de två sista avslutningstävlingarna i CX-cupen, i Göteborg. Slottsskogen. Gå dit och titta om ni kan, verkligen underhållande! Jag prioriterar istället ett träningsläger i Uppsala med multisportlaget, kommer bli en lååång helg, med väldigt bra träning.

Såg också att jag slutade som 47:a i Sverige-rankingen över MTB-cyklister. Får man väl vara nöjd med. Målet var topp 50 och jag missade några tävlingar. Kan dock bättre.

 /Patrik

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: