24 mycket leriga timmar

Förra helgen, 16-17 juni, upplevde jag den lerigaste och blötaste tävling i min karriär som idrottare, Nissan Nordic24 i Köpenhamn. Alltså, ett 24h-race för MTB, både i lag och solo. Vi körde, som vanligt i 24h-tävlingarna, i lag. Att köra solo är kul, men det sliter så grymt att man är sliten större delen av säsongen efteråt. ”Vi” är jag, Micke, Daniel och Henrik, helt enkelt Team Molar Multisport.

12.00 gick starten och jag skulle köra första sträckan på det 17 km långa varvet. 11,.45 öppnade himlen sig med ett helt fantastiskt regnande, som sen höll på tills solen gick upp på söndag morgon. Härligt. Sommaren ska vara solig!!

Varvet var tufft. 17 relativt tekniska kilometrar med många höjdmeter. Det var små stigningar hela tiden, så det fanns inga avsnitt att återhämta sig på. Danmark är inte platt överallt! Vi insåg direkt att allt regn tillsammans med över 1000 cyklister på varvet skulle skapa otroligt leriga stigar. Vi blev inte besvikna.

p6162074.jpg

Dagen och natten förflöt. Blött, lerigt, kallt och mörkt. Precis som en 24h-tävling ska vara MAO. När solen gick upp slutade det äntligen regna, tyvärr. Det förde med sig att jord-och sandleran började torka upp, vilket gjorde den otroligt seg, den verkligen sög fast cykeln i de hål som tidigare ”bara” hade varit väldigt blöta.

p6162065.jpg

Allting var helt enkelt mest misär och då blir det till slut mest komiskt. Det var inte jobbigt bara för oss som tävlade, utan även för vårt supportteam. Det är inte lätt att föse oss med mat, torra kläder och rena cyklar när det konstant regnar och flyter vatten inne i tälten. En stor eloge till dem, utan vårt trogna supportteam hade vi inte fixat tävlingarna.

Tills slut så blev vi i alla fall 14:e lag. Vi är ganska nöjda med det då det var 120 lag som startade, dessutom var vi det KLART bäst svenska laget. Dock kunde det gått bättre. På söndag morgon var vi uppe på en 9:e plats. Då gjorde vi dock en stor taktisk miss som gjorde att vi till slut tappade till 14:e plats istället för att avancera. På det hela är vi dock nöjda!

/Patrik

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: