Bra helg

Helgen har varit bra, både ur träningssynpunkt och ur en social synpunkt. Fredagen ägnade jag och Maria åt varandra, först restaurang, sedan bio. Såg Departed med Matt Damon (tror jag) och Di Caprio. Den var bra.

På lördagen åkte vi 1,5 h längd i lugnt tempo med några backryck. Maria testade sina nya klassiska skidor. Gick bra. Jag valde att inte köra Snögloppet i Ludvika som gick i lördags för att jag är inte i tävlingsform ännu, ska chocka dem när säsongen drar igång på riktigt istället.

På söndagen så körde jag därför ett lopp på längdskidor istället, mitt första! 4 mil klassiskt, varvbana på Digerberget i Nora. Skulle gått från Nora till Ånnaboda, men blev ändrat pga snöbrist.En tuff kuperad bana var det. Jag hade 2 mål, att åka på under 3 h med god känsla i kroppen, samt att inte bli sist i tävlingsklassen. Jag är trots allt skåning och det var mitt första lopp. Hugo skulle också åka, så han kom förbi på lördagskvällen, kul! Vi käkade middag, vallade skidor, sen var det läggdags.

Uppstigning 06,30, frukost och börja ladda! 11.00 går starten!

Jag gick ut stenhårt, följde med resten av tävlingsklassen, bortsett från tätgruppen förstås, för de är sjukt snabba. Första varvet gick bra, 13,5 km på 50 min. Kanon, då är mitt mål ingen fara. Hade bra fäste men mkt dåligt glid vilket oroade, fick jobba hårt med stakning överallt. Andra varvet gick också bra, 55 min, men det började kännas i armarna och fästet blev långsamt sämre. Hade en dipp på slutet, kändes att jag gick på ganska hårt. Tredje varvet var jag trött i armar och orkade inte trycka i skidorna lika hårt längre, så fästet blev sämre. Klarade dock det på 58 min och totalt 2,50 tog loppet, dessutom hade jag 10-15 st från tävlingsklassen bakom mig, klart godkänt! Klarade mina mål.

Med bra glid på Vasaloppet som dessutom är en lättare bana, ska jag nog orka den här farten hela vägen! Då är mitt mål på 7 h åkning inom räckhåll. Känns bra, får inte bli för kaxig bara, samt lära mig hålla igen lite ibland…  En månad kvar…

Annons

One Response to Bra helg

  1. Hugo skriver:

    Tackar för senast!

    Det var minst sagt ett bra träningspass i helgen. Roligt att du lyckades uppfylla dina mål. Det gjorde jag jag med, även om den var något blygsam (under 4 timmar). Helgens insats har även därmed gett kvitto på vilka delar som behöver byggas upp. Jag tänker på konditionen (långlopps), ben (främst lår) och triceps. Med optimering av de delar så borde Vasaloppstiden sluta på ca 8 h och 30 min. Förutsatt att första milen inte går i snigelfart, pga köer…

    Valla rätt!

    //Hugo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: